Mit szólnál ezen a meleg nyári napon egy könnyed piskótához? Én most egy meggyes receptet hoztam el, de bármilyen gyümölccsel kombinálhatod. Hidd el nagyon hamar megleszel. Na, belevágsz?
Hozzávalók (egy tepsire) :
3 tojás
150 g kristálycukor
100 ml víz
80 ml étolaj
200 g liszt
1 evőkanál…
4. A liszthez hozzáadjuk a tojássárgájás cukrot és a habbá vert fehérjét, majd lazán összekeverjük, míg tésztás állaga nem lesz. (Jól keverjük össze, nehogy az alja ragadós maradjon a liszt miatt!)
5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd rászórjuk a kimagozott (!) meggyet. Ezután betoljuk a sütőbe, és a hőfokot felrakjuk 200-ra (hogy ne legyen púpos a közepe) és 25-30 perig sütjük.