A te kedvenc gyümölcsöd is az alma, és már alig várod, hogy itt legyen a szezonja? Akkor biztos megkóstoltad már az összes almás édességet . Készítsd el ezt a nagyon egyszerű kevert fajtát is, biztos ízleni fog!
Hozzávalók:
60 dkg alma (3-4 nagyobb alma)
1 cs vaníliás cukor
fahéj
3 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
Elkészítés:
1. Az almákat hámozzuk meg, negyedeljük, majd reszeljük le. A fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük.
2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Öntsük bele az ízesített reszelt almát. Keverjük el a sütőport a liszttel és adjuk hozzá a masszához, majd keverjük el újra.
3. A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjunk rá morzsát. (Ez elhanyagolható) Öntsük bele a masszát, majd végül 170 fokon 30-35 perc alatt süssük készre!
Tipp: A tetejére nyomjunk egy kis tejszínhabot, amitől még finomabb lesz.