Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Kevert almás süti

2016. augusztus 10. - Simon Renáta

A te kedvenc gyümölcsöd is az alma, és már alig várod, hogy itt legyen a szezonja? Akkor biztos megkóstoltad már az összes almás édességet . Készítsd el ezt a nagyon egyszerű kevert fajtát is, biztos ízleni fog!

Hozzávalók:

60 dkg  alma (3-4 nagyobb alma)

1 cs vaníliás cukor

fahéj

3 tojás

30 dkg cukor

30 dkg liszt

1 cs sütőpor

Elkészítés:

1. Az almákat hámozzuk meg, negyedeljük, majd reszeljük le. A fahéjjal és a vaníliás cukorral ízesítjük. 

2. A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Öntsük bele az ízesített reszelt almát. Keverjük el a sütőport a liszttel és adjuk hozzá a masszához, majd keverjük el újra.

3. A tepsit béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal és szórjunk rá morzsát. (Ez elhanyagolható) Öntsük bele a masszát, majd végül 170 fokon 30-35 perc alatt süssük készre! 

Tipp: A tetejére nyomjunk egy kis tejszínhabot, amitől még finomabb lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr4410115944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása