Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Tejszínes-epres torta

2017. március 26. - Simon Renáta

Ez a recept a Nosalty-ról van, és az unokatestvérem névnapjára készítettem. Nagy volt a sikere, nem győztem megköszönni a dicséreteket. Mindenkinek ajánlom.

 

Hozzávalók:

4 tojás

20+8 dkg cukor

22 dkg liszt

8 dkg holland kakaópor

1 csomag sütőpor

1.5 dl tej

1.5 dl olaj

1 tasak epres pudingpor (+ a pudinghoz 5 dl tej;3-5 evőkanál cukor)

500 g eper (friss)

5 dl tejszín

1 cs. habfixáló

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, a tejjel, és az olajjal (csak homogénre, nem teljesen). Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, és a kakaóport. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 23-25 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt (vagy vajjal kikent-kilisztezett) tortaformába öntjük a masszát. 45-50 perc alatt megsütjük, végzünk tűpróbát. Tíz percig még bent hagyjuk a sütőben, nehogy összeessen. 
  3. Az tasak hátoldalán található utasítás alapján pudingot főzünk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk. 2/3 részét félbevágjuk és legyezőszerűen elvágjuk. 2-3 szemet félreteszünk díszítésként. (Ezeket negyedeljük.) A maradék 1/3 epret kockára vágjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. 1/3 részét beleforgatjuk a már majdnem kihűlt pudingba. Hozzákeverjük a kockára vágott epreket is.
  5. A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapon eloszlatjuk a krém felét, rátesszük a második lapot, maradék krém, majd piskótával zárunk. A tejszínt spatulával elkenjük a torta oldalán, majd a tetején is, de maradjon még 3 kanálnyi tejszín. 
  6. A maradék tejszínt nyomózsákba szedjük, és 12 tejszínhabrózsát nyomunk a torta tetejére. Azok közepébe negyed epreket teszünk. A legyezőbe vágott eprekkel díszítjük a torta oldalát, tetejét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9612372231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása