Ez a recept a Nosalty-ról van, és az unokatestvérem névnapjára készítettem. Nagy volt a sikere, nem győztem megköszönni a dicséreteket. Mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók:
4 tojás
20+8 dkg cukor
22 dkg liszt
8 dkg holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1.5 dl tej
1.5 dl olaj
1 tasak epres pudingpor (+ a pudinghoz 5 dl tej;3-5 evőkanál cukor)
500 g eper (friss)
5 dl tejszín
1 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, a tejjel, és az olajjal (csak homogénre, nem teljesen). Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, és a kakaóport. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 23-25 cm átmérőjű sütőpapírral kibélelt (vagy vajjal kikent-kilisztezett) tortaformába öntjük a masszát. 45-50 perc alatt megsütjük, végzünk tűpróbát. Tíz percig még bent hagyjuk a sütőben, nehogy összeessen.
- Az tasak hátoldalán található utasítás alapján pudingot főzünk. Az epret megmossuk, lecsumázzuk. 2/3 részét félbevágjuk és legyezőszerűen elvágjuk. 2-3 szemet félreteszünk díszítésként. (Ezeket negyedeljük.) A maradék 1/3 epret kockára vágjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. 1/3 részét beleforgatjuk a már majdnem kihűlt pudingba. Hozzákeverjük a kockára vágott epreket is.
- A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk. Az alsó lapon eloszlatjuk a krém felét, rátesszük a második lapot, maradék krém, majd piskótával zárunk. A tejszínt spatulával elkenjük a torta oldalán, majd a tetején is, de maradjon még 3 kanálnyi tejszín.
- A maradék tejszínt nyomózsákba szedjük, és 12 tejszínhabrózsát nyomunk a torta tetejére. Azok közepébe negyed epreket teszünk. A legyezőbe vágott eprekkel díszítjük a torta oldalát, tetejét.