Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Tejszínes-málnás süti

2017. június 19. - Simon Renáta

Nagyon egyszerű süti, kb. fél óra alatt el is készülhetsz vele. Ha vendégeket vársz, akkor ez a süti tökéletes választás: könnyed, nem telíti el az embert; bármilyen bogyós gyümölccsel elkészíthető; gyors.

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

2 dl Hulala habtejszín

1 csomag habfixáló 

2 ek porcukor (elhagyható)

málna (eperrel, szederrel, ribizlivel, de akár barackkal is lehet kombinálni)

1. A leveles tésztát 15 perccel korábban kivesszük a hűtőből. Lisztezett tálcára tesszük, kinyújtjuk a tésztát,     majd kettévágjuk. Kézzel két téglalapot (kb.: 24x22) formázunk belőle, majd széleit 1-1,5 cm szélességben     behajtjuk. A sarkokat jó szorosan nyomjuk le. Villával sűrűn szurkáljuk meg a belsejét.

2. A 2 téglalapot sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt                     aranybarnára sütjük őket. (Ha észrevesszük, hogy nagyon megnőttek, akkor vegyük ki a sütőből,               és óvatosan nyomkodjuk le villával a belsejét, hogy távozzon a közepéből a gőz.) Vegyük ki a sütőből a     tepsit, és hagyjuk kihűlni. 

3. A hideg habtejszínt felverjük, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a habfixálót. Ha már kemény a         hab, akkor keverjük hozzá óvatosan kanállal a porcukrot. Kanalazzuk a tejszínhabot a téglalapok               belsejébe, és szórjuk meg a megmosott málnával.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr8612605711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása