Nagyon egyszerű süti, kb. fél óra alatt el is készülhetsz vele. Ha vendégeket vársz, akkor ez a süti tökéletes választás: könnyed, nem telíti el az embert; bármilyen bogyós gyümölccsel elkészíthető; gyors.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 dl Hulala habtejszín
1 csomag habfixáló
2 ek porcukor (elhagyható)
málna (eperrel, szederrel, ribizlivel, de akár barackkal is lehet kombinálni)
1. A leveles tésztát 15 perccel korábban kivesszük a hűtőből. Lisztezett tálcára tesszük, kinyújtjuk a tésztát, majd kettévágjuk. Kézzel két téglalapot (kb.: 24x22) formázunk belőle, majd széleit 1-1,5 cm szélességben behajtjuk. A sarkokat jó szorosan nyomjuk le. Villával sűrűn szurkáljuk meg a belsejét.
2. A 2 téglalapot sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket. (Ha észrevesszük, hogy nagyon megnőttek, akkor vegyük ki a sütőből, és óvatosan nyomkodjuk le villával a belsejét, hogy távozzon a közepéből a gőz.) Vegyük ki a sütőből a tepsit, és hagyjuk kihűlni.
3. A hideg habtejszínt felverjük, folyamatos keverés közben adjuk hozzá a habfixálót. Ha már kemény a hab, akkor keverjük hozzá óvatosan kanállal a porcukrot. Kanalazzuk a tejszínhabot a téglalapok belsejébe, és szórjuk meg a megmosott málnával.