A te kedvenc édesség márkád is a Kinder, és már minden újdonságukat megkóstoltad? Persze a Kinder tejszelet az örökké az egyik kedvenc lesz. Képzeld most már otthon is elkészítheted, és a legjobb, hogy sokkal több lesz, mintha a boltban vennéd meg. Nemcsak darabszámra, ugyanis itt a krém íze kicsit más, mint az eredetié. Van, aki szerint finomabb, mint az eredeti, úgyhogy ezt a receptet mindenképp próbáld ki!
Hozzávalók (kb: 20 szelethez) :
A tésztához: 5 db közepes méretű (M-es) tojás
90 g kristálycukor
90 g finomliszt
30 g kakaópor-holland
1 csomag sütőpor
A krémhez: 40 g pudingpor-tejszínes
250 ml tej
80 g kristálycukor
25 g vaj
150 g mascarpone
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat kissé felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és hozzászitáljuk a lisztet, a kakaport, a sütőport, és kikeverjük. Nagy tepsibe (kb.: 32x39 cm-es) öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk, és elsimítjuk a tésztát, hogy mindenhol egyenletesen legyen (fontos!). Az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
2. A pudingot elkészítjük a leírása alapján (a hátoldalán van) a hozzávalóinkból. Hideg helyre tesszük és kihűtjük.
3. Ha kihűlt a piskótalap, akkor óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Félbe vágjuk, és az egyik felét 20 darabra vágjuk.
4. A mascarponét kikeverjük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és simára keverjük. Az egyben hagyott lapot megkenjük a krémmel, majd ráfektetjük a kis tésztalapokat. A lapok mentén körbevágjuk, és hűtőbe tesszük pár órára. Ha nem tudsz neki ellenállni akkor egyet most is letesztelhetsz! :D
Írd meg kommentben neked hogy sikerült!
Tökéletes uzsonna vagy tízórai lehet a gyermekek számára. Akár az iskolába is vihetnek belőle!