Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Hókifli torta

2017. január 08. - Simon Renáta

Hókifli Torta

Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű tortához:

A tésztához:

  • 15 dkg Rama vajas íz
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 10 dkg porcukor + a díszítéshez
  • 5 dkg friss élesztő (1 csomag)
  • 1 tojás

A töltelékhez:

  • 50 dkg lekvár ( lehet barack vagy vegyes piros is)

Elkészítés:

 

1. A tésztához kissé elmorzsoljuk a Rama vajas ízt a liszttel és a sóval. A hideg tejben elkeverjük a                 porcukrot és az élesztőt, felfuttatjuk, és hozzáadjuk a lisztes részhez. Simára dolgozzuk robotgéppel.       (Ha nagyon ragadna a tészta, akkor ne féljünk hozzáadni még lisztet. A lényeg, hogy jól gyúrható               legyen. Keleszteni és hűteni sem kell) 

2. Egy munkalapot kissé kilisztezünk, a tésztát négy-öt részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm              vastagra, majd kiszaggatunk belőle egy 18 cm átmérőjű lapot. A maradékot hozzáadjuk a                          következőhöz, és meg ismételjük a folyamatot. Összesen 5 ilyen lapot szaggassunk ki úgy, hogy              maradjon még tészta. 

3. A lapokat sütőlappal fedett tepsire tesszük, és 165 fokra előmelegített sütőben egyenként 12-15 perc           alatt készre sütjük őket. 

4. A maradék tésztát újra kinyújtjuk, és 6x4 cm-es téglalapokat vágunk ki belőle. A közepükbe egy-egy           kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd kiflikké sodorjuk őket. Szintén 12-15 perc alatt készre sütjük őket.  

5. Megvárjuk míg kihűlnek a lapok, majd a lekvárral összetöltjük. Minél több benne a töltelék, annál               finomabb, szóval ne spóroljunk a lekvárral. Megszórjuk a tetejét  porcukorral, majd a porcukorban             meghempergetett hókifliket a tetejére halmozzuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9912109537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása