Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Túrós-epres torta

2017. december 11. - Simon Renáta

Hozzávalók:

A piskótához (18-20 cm átmérőjű tortaformához): 

2 tojás

2 ek cukor

60 g liszt + 1 csomag sütőpor

A túrós és epres réteghez:

200 g eper + 1 ek porcukor

250 g túró 

50 g porcukor

1 citrom reszelt héja + a leve

6 g zselatin

200 g habtejszín (Hulala)

Elkészítés:

1.  A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük (10 perc). A sütőporral elkevert lisztet két részletben beleszitáljuk  habba, majd fakanállal óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, majd 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük. (A sütő ajtaját 15 percig még ne nyissuk ki!)

2.  A kihűlt piskótát kettévágjuk, és egyik felét visszatesszük a tortaformába. A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Közben az epret megmossuk (ha szükséges, édesíthetjük egy evőkanál porcukorral), és vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kirakjuk a piskótát. A zselatint elkeverjük a citromlével, és mikróba kicsit felmelegítjük (ne forróra!). Ha besűrűsödött, akkor hozzákeverjük a túróhoz. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.

3. A piskótára kanalazzuk a túró 3/4-ét, majd egyenleten elkenjük spatulával. Erre ráhelyezzük a másik piskótát, elkenjük ezen a maradék krémet felét, másik felét habzsákba szedjük és tejszínhabrózsákkal díszítjük a torta tetejét. 

Friss eperre és csokoládé szívekkel díszítjük. 

Ha friss epret használunk, akkor a torta oldalát is díszíthetjük vele. Úgy nagyon mutatóssá tehetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr8613471337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása