Hozzávalók:
A piskótához (18-20 cm átmérőjű tortaformához):
2 tojás
2 ek cukor
60 g liszt + 1 csomag sütőpor
A túrós és epres réteghez:
200 g eper + 1 ek porcukor
250 g túró
50 g porcukor
1 citrom reszelt héja + a leve
6 g zselatin
200 g habtejszín (Hulala)
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral kemény habbá verjük (10 perc). A sütőporral elkevert lisztet két részletben beleszitáljuk habba, majd fakanállal óvatosan elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát, majd 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük. (A sütő ajtaját 15 percig még ne nyissuk ki!)
2. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és egyik felét visszatesszük a tortaformába. A túrót szitán áttörjük, és összekeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Közben az epret megmossuk (ha szükséges, édesíthetjük egy evőkanál porcukorral), és vékony szeletekre vágjuk, és ezzel kirakjuk a piskótát. A zselatint elkeverjük a citromlével, és mikróba kicsit felmelegítjük (ne forróra!). Ha besűrűsödött, akkor hozzákeverjük a túróhoz. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
3. A piskótára kanalazzuk a túró 3/4-ét, majd egyenleten elkenjük spatulával. Erre ráhelyezzük a másik piskótát, elkenjük ezen a maradék krémet felét, másik felét habzsákba szedjük és tejszínhabrózsákkal díszítjük a torta tetejét.
Friss eperre és csokoládé szívekkel díszítjük.
Ha friss epret használunk, akkor a torta oldalát is díszíthetjük vele. Úgy nagyon mutatóssá tehetjük.