Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Túrógombóc torta

2017. március 17. - Simon Renáta

Hozzávalók:

A piskótához:  4 tojás

                       8 dkg cukor

                      10 dkg liszt + a formához

                      3 dkg búzadara

                      vaj/margarin a formához

A töltelékhez:  25 dkg túró

                       4 dl tejföl

                       1 citrom reszelt héja

                       5 dkg cukor

                       1 csomag Dr. Oetker expressz zselatin (20 g; főzés nélküli)

A gombócokhoz: 25 dkg túró

                           10 dkg búzadara

                          1 tojás 

                          5 dkg zsemlemorzsa + cukor

                         olaj

Elkészítés: 

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tojásokat és a cukrot fehéredésig  verjük fel elektromos habverővel (kb. 10 perc). Szitáljuk hozzá a lisztet, majd adjuk hozzá a búzadarát is. Óvatosan keverjük el. 
  2. 22 cm-es kikent-kilisztezett tortaformába öntjük, (önthetjük 18 cm-es formába is, akkor 3 lapot kapunk majd) majd 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőben hagyjuk még 10 percet (különben összeesik a piskóta). 
  3. A töltelékhez áttörjük a túrót, majd a tejföllel robotgép segítségével elkeverjük. Adjuk hozzá a citromhéjat, és a cukrot, majd folyamatos keverés mellett a zselatint is. Tegyük a hűtőbe a krémet.
  4. A gombócokhoz keverjük el az enyhén áttört túrót a búzadarával és a tojással. Hagyjuk állni a masszát 30 percet.
  5. Formázzunk vizes kézzel 20 gombócot, majd lobogós, enyhén sózott vízben főzzük ki őket. (Ha feljönnek a víz felszínére, akkor jó.) Egy serpenyőben pirítsuk meg az olajon a zsemlemorzsát egy kevés cukorral , majd forgassuk meg benne a gombócokat. A maradék morzsát tegyük félre. 
  6. A kihűlt piskótát ketté vágjuk, majd összetöltjük őket a túrókrém felével. A krém másik felét a tetejére kenjük, megszórjuk morzsával, és mini gombócokkal díszítjük. Minimum 3 órára tegyük hűtőbe.

 Tanács:  A zsemlemorzsánál nagyon oda kell figyelni, nehogy odaégjen. Folyton kevergetni kell, és ha levettük a gázról, akkor is még egy pár percig keverhetni kell, mert az átforrósodott serpenyőben könnyen odakaphat. 

 

Tipp: A szeleteket édesített tejföllel is meg lehet locsolni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr8712346613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása