Ez a süti nagyon-nagyon egyszerű. Még a kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele. Nagy sikere lesz!
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
25 dkg túró
40 dkg magozott meggy (aki nem szereti, az mazsolával is készítheti)
1 kis kanál őrölt fahéj
1 csapott evőkanál kristály cukor
4 tojás
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
- Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk. (Magas falú legyen!) A lisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. Felét a kikent tepsibe szórjuk. Rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk a meggyel. A fahéjat összekeverjük a kristálycukorral, majd rászórjuk a meggyre. A maradék lisztes-cukros keveréket is rászórjuk.
- A tojásokat, a tejet, és a vaníliás cukrot habverővel felverjük. Beleöntjük a tepsibe, majd egy kicsit megrázogatjuk a tepsit.
- 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50-55 perc alatt készre sütjük.