Ezt a sütit nem olyan rég készítettem el, és nagy sikere volt a családban. Egyszerű az elkészítése, akár egy kezdő háziasszony is megpróbálkozhat vele, a dicséreteket garantáltan be lehet egy ilyen sütinél zsebelni.
Ha mirelit málnából készítjük, akkor a gyümölcs enyhe savanyúsága és a tejszín édeskés íze együtt tökéletes harmóniát alkot.
Hozzávalók: A piskótához: 4 tojás, 8 dkg cukor, 8 g sütőpor, 10 dkg liszt
A málnás réteghez: 25 dkg málna (mirelit is lehet), 2 dl víz, 10 dkg cukor, 1 cs. vaníliás pudingpor
A tetejéhez: 3 dl Hulala habtejszín, 25 g porcukor, 1 cs. habfixáló, málna a díszítéshez
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük (már fakanállal) a tojássárgákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
2. A masszát tepsibe öntjük (kb 20x30 cm-es) és 170 fokra előmelegített sütőben sütjük 12 percig, és még további 10 percen át pihentetjük a sütőben. (Ne nyissuk ki a sütőt, különben összeesik.) Ha kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és visszatesszük a tepsibe. (Ha valaki félne, hogy ráragad a piskóta a tepsire (néha előfordul), akkor a megfordított sütőpapírra tegye rá a piskótát.)
3. A málnát elkeverjük 1 dl vízzel és a cukorral egy lábasban, majd felforraljuk. Forrástól számítva 1-2 percig főzzük, folyamatosan kevergetve. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, majd besűrűsítjük a maradék 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Még melegen a piskótalapra kenjük. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.
4. A habtejszínt elkezdjük a porcukorral robotgép segítségével felverni, keverés közben beleszórjuk a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Spatulával elkenjük a kihűlt (!) málnás réteg tetején, végül málnaszemekkel díszítjük.