Ezt a sütit bankettre vittem suliba, és hatalmas nagy sikere volt. Leraktam az asztalra, és miután az osztálytársaim meglátták, 2 perc után már el is fogyott. Szegény osztályfőnökömnek már nem is maradt...
Hozzávalók:
100 g olvasztott vaj
225 g cukor
2 db tojás
1 doboz Danone natúr joghurt (130 g)
10 ek tej
275 g liszt
1 cs sütőpor
16 db Oreo keksz (12: a tésztához, 4: és a díszítéshez)
3 dl Hulala habtejszín
4 ek pocukor
1 cs habfixáló
- Az vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a joghurtot és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. 12 db Oreo keksznek levesszük a tetejét, krém nélküli felüket szétmorzsoljuk, majd a tésztához keverjük.
- 180 fokra, hőlégkeveréses móddal előmelegítjük a sütőt. A muffinpapírok aljára teszünk egy-egy Oreo kekszet, úgy hogy a krém legyen felül. A masszával megtöltjük a papírokat, és előmelegített sütőben 22-25 perc alatt megsütjük. Kicsit még a sütőben hagyjuk, hogy ne essenek össze a muffinok. Megvárjuk, míg kihűlnek a muffinok.
- A habtejszínt elkezdjük felverni, közben hozzáadjuk a habfixálót. Ha kész van (már kemény a hab), akkor óvatosan elkeverjük benne a porcukrot. Habzsákba töltjük a krémet, majd a muffinok tetejét díszítjük vele. 4 db Oreo kekszet szétmorzsolunk majd a tejszínhabokra teszünk belőle.