Ezt a tortát uncsitesóm szülinapjára készítettem, egyszerű banános krémből és kakaós piskótából áll. Alkalmakra tökéletes, főleg ha télen készíted el, mert akkor banánszezon van. Az elkészítése nem tart sokáig, elkészítés után még 1-2 órán át érdemes a hűtőben tartani, hogy tökéletes legyen az állaga. (A recept nem saját, a Nők lapjában megtalálható, változtatások nélkül készítettem el)
Hozzávalók: - A piskótához: 6 tojás, 12 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor (holland), 10 dkg liszt
- A krémhez: 4 dl tej, 6 közepes banán, 10 dkg cukor, 1,5 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg vaj/margarin
- A díszítéshez: csokidara/tördelt étcsokoládé + 2 db banán
1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásokat kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük egyenként a sárgákat (itt már lehetőleg fakanalat használjunk), majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is.
2. A masszát egy kb. 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 10 percig még a sütőben hagyjuk, hogy ne essen össze a piskóta, majd kivesszük.
3. A krémhez összekeverünk 3 dl tejet 4 darab, villával pépesített banánnal és a cukorral felforralunk, majd besűrűsítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Mindig kevergessük, nehogy odaégjen! Ha kész, akkor hűtsük ki. Ha teljesen kihűlt, akkor habosítjuk ki a vajjal/margarinnal, és forgassuk bele a maradék 2 darab felszeletelt banánt.
4. A krémmel összetöltjük a 3 lapba vágott piskótát, de hagyjunk a krémből a torta oldalára és tetejére is. A két darab banánt szeleteljük és rakjuk ki vele a torta tetejét. (Zselével le lehet kenni és egy kis citromlével, ha félünk, hogy megbarnul.) Csokival díszítsük a torta oldalát.