Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Vörös bársony torta

2019. május 07. - Simon Renáta

Hozzávalók (egy 18 cm átmérőjű tortához):

- 25 dkg vaj/margarin, 30 dkg porcukor, 4 tojás, 3 dl kefir, 12 tk folyékony piros ételfesték, 1 tk ecet, 1 csapott ek holland kakaópor, csipet só, 1 tk szódabikarbóna, 30 dkg liszt

- 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 db (kezeletlen) citrom, 5 dl hideg habtejszín (Hulala)

Elkészítés:

1. A tésztához a puha vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az egész tojásokat, a kefirt, az ételfestéket, az ecetet, majd a kakaóporral, csipet sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet.

2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Két 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral (két adagban is kisüthetjük, egymás után, de fontos, hogy ne akarjuk az egészet rögtön egy formába önteni, mert akkor nagyon nehezen lesz vágható), megtöltjük a masszával, és 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, akkor mindkettőt vízszintesen két lapba vágjuk.

3. A krémhez habosra keverjük a mascarponét a cukorral, a citrom lereszelt héjával és levével. A habtejszínt habbá verjük, és hozzáforgatjuk a mascarponés krémhez.

4. A krémmel összetöltjük a tortalapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Ezután hűtőbe tesszük tálalásig.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr4314812392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása