Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Svéd kakaós torta - azaz kladdkaka

2017. október 15. - Simon Renáta

Készíts el egy svéd különlegességet, a kladdkakka-t, azaz kakaós tortát! Kezdő háziasszonyok is elvarázsolhatják a népet, ugyanis hamar megvan és nagyon egyszerű is A hozzávalók pedig minden háztartásban megtalálhatóak.

Hozzávalók:

- 10 dkg vaj/margarin+a formához; 3 tojás; 10 dkg cukor; 1 csomag vaníliás cukor (vaníliaaromát is lehet beletenni, ha valaki szeretné); 4 evőkanál holland kakaópor; 10 dkg liszt; porcukor a tetejére

Elkészítés:

1. A tésztához megolvasztjuk a vajat/margarint, az egész tojásokat lágy habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Óvatosa hozzáforgatjuk a vajat/margarint majd a kakaóporral elkevert lisztet is. (Adhatunk hozzá egy kis rumaromát is, úgy még finomabb lesz!)

2. A masszát egy 22 cm átmérőjű, vajjal kikent, kapcsos tortaformába öntjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. 

Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral, és kínálhatunk mellé friss gyümölcsöket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr5112982406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása