Ezt a sütit akkor készítettem, mikor egyedül voltam itthon. Persze Apa rögtön aggódni kezdett, hogy felgyújtom a házat, de ez szerencsére nem történt meg. A nagyim hozott egy csomó cseresznyét, és gondoltam készítek belőle valami finomságot. Először cseresznyés-szeletet szerettem volna, de később kostantáltam, hogy rohadt a citrom, úgyhogy inkább nem próbálkoztam vele. Ekkor leltem rá A Receptre, mely így hangzik:
Cseresznyés női szeszélyHozzávalók 8-10 nagyobb szelethez:7 tojássárgája, 14 dkg vaj/margarin+ a formához, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg liszt+ és a formához, haramd csomag sütőpor (4 g), 1 kávéskanál őrölt fahéj, 25 dkg magozott cseresznye, 15 dkg baracklekvárA habhoz:7 tojásfehérje, 1-2 kiskanál porcukor
1 Előmelegítettem a sütőt 170 fokra. 2 Először a tésztával kezdjük. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a puha (!) vajjal/margarinnal (én Rama sütőmargarint használtam) és a cukorral kihabosítottam robotgéppel, majd belekevertem a sütőporral elkevert lisztet. A tepsit (kb. 25x30 cm-es) kivajaztam, kiliszteztem, majd beleöntöttem a masszát, amivel egy kicsit megszenvedtem, de Te biztos ügyesebb leszel! Ezután a cseresznyét megmostam, kimagoztam és elkevertem a fahéjjal, majd és beleszórtam a tésztába.
3 Betettem a sütőbe, és kb 25 percig sütöttem, míg aranybarnás nem lett. Kiszedtem és baracklekvárral megkentem.
4 Jöhetett a hab, amit életemben először csináltam. Teljesen. Rosszul. A papám világított rá, hogy nem kristálycukorral kell és először csak (!) a tojásfehérjét verjem habbá . (A porcukrot csak akkor tedd bele, ha már habos állaga van!) Ezután újra neki veselkedtem, és ... SIKERÜLT!!! Akkorát sikítottam örömömben mikor megláttam, hogy szerintem felébresztettem a hörcsögöm. Ugye szép, fehér habot kaptál?
5 Ha megvagy elsőre, akkor minden elismerésem a tied. Majd kend rá a tésztára és told vissza a sütőbe, ugyanis még nem végeztél! 5-6 perc után a teje zsemlebarna lesz, ekkor szedd ki. És már kész is vagy!