Készíts házi készítésű csokis kekszet! Tudom, hogy egyszerűbb a boltokban bedobni a kosárba, de hidd el, ezerszer jobban megéri, ha te magad készíted el! És biztos a vendégek is jobban díjazzák, ha nem csakúgy megvetted, hanem te csináltad. Próbáld ki ezt az isteni dupla csokis kekszet, és hidd el meglesz a hatása!
Hozzávalók 40 darabhoz :
10 dkg cukor
12 dkg puha vaj
20 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
8 dkg étcsokoládé ( minél többet teszel bele, annál csokisabb lesz!)
Elkészítés:
1. A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, és összedolgozzuk a tésztát.
2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Ezután a tésztából mogyorónyi gombócokat gyúrunk, majd tenyérrel kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első adagot ( nem fogod tudni rögtön belerakni a tésztát egy tepsibe, több adag lesz belőle, nekem például 3-szor kellet sütnöm), és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Közben gyúrjunk további gombócokat, majd ha kész van az első adag, tehetjük is bele a másodikat.