Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Csokis keksz

2016. augusztus 10. - Simon Renáta

Készíts házi készítésű csokis kekszet! Tudom, hogy egyszerűbb a boltokban bedobni a kosárba, de hidd el, ezerszer jobban megéri, ha te magad készíted el! És biztos a vendégek is jobban díjazzák, ha nem csakúgy megvetted, hanem te csináltad. Próbáld ki ezt az isteni dupla csokis kekszet, és hidd el meglesz a hatása!

Hozzávalók 40 darabhoz :

10 dkg cukor

12 dkg puha vaj

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

2 evőkanál kakaópor

8 dkg étcsokoládé ( minél többet teszel bele, annál csokisabb lesz!)

Elkészítés:

1. A cukrot a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót, és összedolgozzuk a tésztát.

2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Ezután a tésztából mogyorónyi gombócokat gyúrunk, majd tenyérrel kilapítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük az első adagot ( nem fogod tudni rögtön belerakni a tésztát egy tepsibe, több adag lesz belőle, nekem például 3-szor kellet sütnöm), és 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Közben gyúrjunk további gombócokat, majd ha kész van az első adag, tehetjük is bele a másodikat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3710116140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása