Muffint készíteni a világ legegyszerűbb dolga, nem csoda, hogy a kezdő háziasszonyok egyik kedvence. Csak néhány hozzávalóra, és papír muffin formákra lesz szükséged. Nincs olyan ember, aki ne szeretné, és a legjobb benne, hogy bármivel variálható. Csak a tésztát kell elkészíteni, és utána bármivel megszórhatod vagy ízesítheted. Ez a túrós-csokis változat nagyon egyszerű, kezdőknek is ajánlom.
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 15 dkg aprított étcsokoládé
- 5 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 6 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 dkg kristálycukor
- 8 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)
- nagy csipet só
Elkészítés:
1. A túrót, a vajat, a tojássárgákat, a reszelt citrom héjat és a porcukrot összekeverjük. A vaníliás cukrot elvegyítjük a kristálycukorral. A tojásfehérjéket laza habbá verjük, majd mikor kifehéredett, hozzáadjuk a cukrot,, és kemény habbá verjük. A fehérje habot a túros részbe forgatjuk, majd a maradék száraz alapanyagokat (étcsokoládé,sütőpor,liszt,só) .
2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A papír muffin formákat megtöltjük a túros masszával, és kapszlival töltött formákba helyezzük. 25-30 perc alatt megsütjük, és a végén tűpróbával ellenőrizünk.
Nagyon fontos a tűpróba! Ne vegyük ki , ha a tészta még hozzáragad, ilyenkor hagyjuk még bent sülni. Nincs azzal semmi baj, ha a mienk egy picit tovább sül a sütőben , hisz senki sütője sem egyforma.