Hozzávalók:
15 g élesztő
150 ml tej
1 kiskanál cukor
2 tojássárgája
75 g vaj
250 g liszt
A töltelékhez:
450 g túró
1 citrom reszelt héja
150 g porcukor
2 tojásfehérje + egy csipet só
1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
- Az élesztőt elkeverjük a langyos tejjel és a cukorral. Megvárjuk míg felfut (10-15 perc).
- A tojássárgáját a vajjal alaposan kikeverjük. Először hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a lisztet. (Ha agyon ragad, akkor adhatunk hozzá még egy kis lisztet.) Elfelezzük a tésztát és két cipót gyúrunk belőle. Egy félórát pihentetjük a tésztát. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A túrót alaposan elkeverjük (robotgéppel) a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. Óvatosan (hogy a hab össze ne törjön) elkeverjük a túróval.
- Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mindkét tésztát tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az egyiket belefektetjük a tepsibe. Rákanalazzuk a tölteléket, majd egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a másik tésztalapot, széleit alaposan lenyomkodjuk. Tetejét lekenjük a felvert tojással, és villával megszurkáljuk.
- A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe. 10 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 150-re, és további 15 percig sütjük.
Még melegen megszórhatjuk porcukorral.