Már a fahéj illatát is imádod? Akkor ezt a sütit neked találták ki! Készíts fahéjas tekercset, és dobd fel azzal, hogy muffin formában készíted el!
Hozzávalók 12 tekercshez:
2,5 dl langyos tej
1 csomag szárított élesztő
40 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 egész tojás
A töltelékhez:
3 ek vaj
2 ek fahéj (ízlés szerint aki szeretne, az tehet bele többet)
2 ek cukor
Elkészítése:
- Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el egy csipet sóval, a kétfajta cukorral, és a tojással. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is, majd dagasszuk be (lisztet adhatunk még hozzá, ha ragad). Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
- Alaposan kilisztezett deszkán 30x60 cm-re kinyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét (maradjon még vaj), és megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral.
- Feltekerjük és 12 felé vágjuk éles késsel.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A muffin forma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal, majd belefektetjük a csigákat. 15-20 perc alatt készre sütjük.
Megszórhatjuk a csigákat porcukorral, vagy keverjünk el 2 evőkanál porcukrot 1-2 evőkanál tejjel és azzal locsoljuk meg a csigákat.