Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Fahéjas tekercs muffinosan

2017. május 19. - Simon Renáta

Már a fahéj illatát is imádod? Akkor ezt a sütit neked találták ki! Készíts fahéjas tekercset, és dobd fel azzal, hogy muffin formában készíted el!

Hozzávalók 12 tekercshez:

2,5 dl langyos tej

1 csomag szárított élesztő

40 dkg liszt

10 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 egész tojás

A töltelékhez:

3 ek vaj

2 ek fahéj  (ízlés szerint aki szeretne, az tehet bele többet)

2 ek cukor

Elkészítése:

  1. Az élesztőt keverjük el a langyos tejjel, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el egy csipet sóval, a kétfajta cukorral, és a tojással. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt is, majd dagasszuk be (lisztet adhatunk még hozzá, ha ragad). Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra).
  2. Alaposan kilisztezett deszkán 30x60 cm-re kinyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük a felületét (maradjon még vaj), és megszórjuk a fahéjjal elkevert cukorral.
  3. Feltekerjük és 12 felé vágjuk éles késsel.A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. A muffin forma mélyedéseit kikenjük olvasztott vajjal, majd belefektetjük a csigákat. 15-20 perc alatt készre sütjük.

Megszórhatjuk a csigákat porcukorral, vagy keverjünk el 2 evőkanál porcukrot 1-2 evőkanál tejjel és azzal locsoljuk meg a csigákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr1012526499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása