Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Túró rudis kosárka

2017. május 19. - Simon Renáta

Imádod a túró rudit? Akkor készítsd el sütikét is?

Hozzávalók:

160 g finomliszt

20 g holland kakaópor

80 g vaj

20 g kristálycukor

2 evőkanál víz

100 g tehéntúró (vagy több, ki hogy szereti)

100 ml habtejszín

40 g porcukor

2 db túró rudi

Elkészítés:

  1. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és hozzákeverjük a cukrot. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy gyúrható legyen a tészta. 15 percre tegyük hűtőbe. 
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses). Kibélelünk 12 kosárka formát a tésztával, és 12-15 perc alatt készre sütjük őket.
  3. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a túrót és a porcukrot. A masszát eloszlatjuk a kosárkákban. A túró rudikat 6-6 fele vágjuk, és a kosárkák tetejére helyezzük őket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr4112526447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása