Hozzávalók:
8 tojás
16 dkg cukor
1 csomag sütőpor
5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor
22 dkg liszt
5 dl tej
1,5 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
10 dkg étcsokoládé
- A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk (nehogy összetörjük a habot!) a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
- A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd besűrűsítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (vagy mikróban). A krémet kettéválasztjuk, majd az egyik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. (Tejet rakhatunk hozzá, ha túl sűrű lenne.) Mindkét krémből két kanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
- A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk. Rétegezzük a krémmel: piskótalap, vaníliás krém, piskóta, csokis krém, piskóta, vaníliás krém, piskóta, csokis krém. A csokis krémmel az oldalát is kenjük be, ne csak a tetejét. A félretett krémet töltsük nyomózsákba, majd nyomjuk belőle csúcsokat a torta tetejére.
Csokoládéforgáccsal még díszíthetjük.