Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Vaníliás-csokis torta

2017. június 13. - Simon Renáta

Hozzávalók:

8 tojás

16 dkg cukor

1 csomag sütőpor

5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor

22 dkg liszt

5 dl tej

1,5 csomag vaníliás pudingpor

25 dkg margarin

10 dkg étcsokoládé

  1. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a sárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk (nehogy összetörjük a habot!) a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez felforralunk 4 dl tejet a cukorral, majd besűrűsítjük a maradék 1 dl tejben elkevert vaníliás pudingporral. Kihűtjük, majd a margarinnal habosra keverjük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (vagy mikróban). A krémet kettéválasztjuk, majd az egyik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. (Tejet rakhatunk hozzá, ha túl sűrű lenne.) Mindkét krémből két kanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
  4. A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk. Rétegezzük a krémmel: piskótalap, vaníliás krém, piskóta, csokis krém, piskóta, vaníliás krém, piskóta, csokis krém. A csokis krémmel az oldalát is kenjük be, ne csak a tetejét. A félretett krémet töltsük nyomózsákba, majd nyomjuk belőle csúcsokat a torta tetejére. 

Csokoládéforgáccsal még díszíthetjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr5212591083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása