Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Barackos piskóta

2017. július 17. - Simon Renáta

Gyors, könnyű, és mi más is lehetne jobb süti a meleg nyári napokon a gyümölcsös piskótánál. Ez most a nyár egyik legfontosabb gyümölcséből, őszibarackból készült.

Hozzávalók:

50 dkg őszibarack

30 dkg liszt

25 dkg vaj

25 dkg cukor

6 tojás + egy csipet só

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

1. A barackokat mossuk meg, hámozzuk meg, vegyük ki belőlük a magokat, és vágjuk fel kis kockákra.           Szórjuk meg a vaníliás cukorral.  A sütőt melegítsük elő 170 fokra.  

2. A tojásokat válasszuk ketté, a tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A vajat keverjük     habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd     szitáljuk bele, és óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot. 

3. Öntsük a tésztát kivajazott tesibe (a közepére tehetünk kevesebbet, mert ott jobban megemelkedik),            rakjuk a gyümölcsöt a tetejére. Előmelegített sütőben süssük meg (30-40 perc, tepsi méretétől függően      változhat), végezzünk tűpróbát. Ha nem ragad rá tészta, akkor zárjuk le a sütőt, és hagyjuk még kicsit a      sütőben. Ha ragad rá, akkor süssük még egy kis ideig. 

Porcukorral, tejszínhabbal tálaljuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr2612657111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása