Gyors, könnyű, és mi más is lehetne jobb süti a meleg nyári napokon a gyümölcsös piskótánál. Ez most a nyár egyik legfontosabb gyümölcséből, őszibarackból készült.
Hozzávalók:
50 dkg őszibarack
30 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg cukor
6 tojás + egy csipet só
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A barackokat mossuk meg, hámozzuk meg, vegyük ki belőlük a magokat, és vágjuk fel kis kockákra. Szórjuk meg a vaníliás cukorral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
2. A tojásokat válasszuk ketté, a tojásfehérjéket verjük fel egy csipet sóval kemény habbá. A vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. A lisztet keverjük el a sütőporral, majd szitáljuk bele, és óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot.
3. Öntsük a tésztát kivajazott tesibe (a közepére tehetünk kevesebbet, mert ott jobban megemelkedik), rakjuk a gyümölcsöt a tetejére. Előmelegített sütőben süssük meg (30-40 perc, tepsi méretétől függően változhat), végezzünk tűpróbát. Ha nem ragad rá tészta, akkor zárjuk le a sütőt, és hagyjuk még kicsit a sütőben. Ha ragad rá, akkor süssük még egy kis ideig.
Porcukorral, tejszínhabbal tálaljuk.