Nyáron annyira nem kívánjuk a nehéz desszerteket, inkább a könnyed, krémes/tejszínes sütiket részesítjük előnyben. Ezért hoztam el most egy krémes piskóta receptet, ahol a krém kókuszreszelékkel van megbolondítva.
Ezt a receptet kedved szerint variálhatod, néhány javaslat
1. Tegyél a piskóta tésztájába darált mákot vagy diót!
2. A krémbe tehetsz kókuszreszelék helyett pépesített gyümölcsöt is (például a krém lehet banános, a piskóta pedig mákos, nagyszerű duó).
Hozzávalók:
A piskótához: 2 tojás; 15 dkg cukor; 8 dkg margarin; 1 csomag sütőpor; 18 dkg liszt; kevés tej
A krémhez: 25 dkg margarin; 15 dkg porcukor (ízlés szerint;lehet kevesebb is); 50 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat a cukorral és a puha margarinnal habosra keverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és egy kevés tejet, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk.
Sütőpapírral bélelt közepes/nagy tepsibe simítjuk a tésztát (attól függ, ki milyen vastagságú piskótát akar; szépen fel fog jönni a sütőportól), majd 180 fokra előmelegített sütőben 10-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
A piskótáról levesszük a sütőport, majd lapjával félbevágjuk. Az egyik lapon elkenjük a krémet, majd ráhelyezzük a másik lapot. Hűtőben tároljuk pár óráig, majd porcukorral megszórjuk, és szeleteljük.
Tipp: A krémből hagyunk egy keveset az összeállításkor, és egy vékony réteget kenjünk a második piskótalapra.