Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

A tökéletes habcsók receptje

2017. augusztus 04. - Simon Renáta

Megtaláltam a tökéletes habcsók receptjét. Tökéletes az állaga, nem törik, nem keményedik meg, nem szárad ki. Mindenkinek ajánlom, aki szereti. Ünnepekre tökéletes, főleg karácsonyra egy kis fahéjjal megbolondítva.

Hozzávalók kb: 60 darabhoz (2 tepsihez):

4 tojásfehérje, 1 csipet só, 150+50 g porcukor, 50 g étkezési keményítő

piros ételfesték, ha valaki a felét rózsaszínre szeretné

1. A szobahőmérsékletű tojásokat kettéválasztjuk,a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval,                     apránként beleszitálunk 150 g porcukrot, és további 2-3 percig verjük (közepes fokozaton!). Akkor               szabad abbahagyni, ha a masszából kivéve megáll a hab a habverőn, és ha késsel belevágunk                     megmarad a nyoma. 

2. Összekeverjük a porckort a keményítővel, és kanalanként hozzáadjuk a habhoz. Fakanállal óvatosan           elkeverjük. 

3. A sütőt előmelegítjük 100 fokra. A massza felét csőrbetéttel ellátott habzsákba szedjük úgy, hogy a             száját kényelmesen össze tudjuk fogni. Megtekerve kissé összenyomjuk a tartalmát, ki nyomjuk belőle a     levegőt. Sütőpapírral kibélelünk két nagyobb tepsit. A fehér masszából egymástól némi távolságra,             legalább lét kanyarodva magas, 3-4 cm átmérőjű karikákat kerekítünk. 

4. A maradék masszába csepegtetünk pár csepp ételfestéket, és elkeverjük. A fehér masszával azonos           módon járunk el. 

5. 100 fokon 3 órán át szikkasztjuk hőlégkeveréses sütőben a habcsókokat. ( Fakanállal résnyire                       kitámasztjuk, ha nem hőlégkeveréses a sütőnk.)Fogyasztásig dobozban tároljuk.

A masszába a 2. lépésnél még keverhetünk bele darált diót, mogyorót, vagy kókuszreszeléket.

A habkarikákat megszórhatjuk cukorgyöngyökkel. 

Ha elkészültek, akkor márthatjuk őket félig olvasztott csokoládéba, úgy igazán különlegesek lesznek. :-)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr3212720692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása