Interneten bukkantam rá erre a nagyszerű receptre. Gyors, és egyszerű hozzávalókból készül, amik mindig otthon vannak. Tejbegríz-rajongók mindenképp próbálják ki!
Hozzávalók:
A piskótához: 3 db tojás, 1 csipet só, 120 g kristálycukor, 50 ml tej, 50 ml étolaj, 125 g liszt,
1 nagy evőkanél holland kakaópor, 8 g sütőpor
A krémhez: 600 ml tej, 90 g búzadara (gríz), 50 g vaj, 100 g cukor,
Kakaópor a szóráshoz
1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval.
2. A sárgákat egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól kikeverjük. A lisztet a kakaóval és sütőporral elvegyítjük, és beleszitáljuk. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a tojáshabot.
3. A sütőt előmelegítjük 180 foka. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és betesszük a sütőbe. 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt a piskóta, levesszük róla a sütőpapírt, majd fordítva visszatesszük a tepsibe.
4. A krémhez felforraljuk a tejet a cukorral, lejjebb vesszük a hőfokot, és hozzáöntjük folyamatosan kevergetve a búzadarát. Magasabbra vesszük, és besűrítjük. Kihűtjük, beletesszük a vajat és habosra keverjük.
5. Egyenletesen rásimítjuk a krémet a piskótára, hűtőszekrénybe tesszük egy pár órára. Tálalás előtt megszórjuk kakaóval.