Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Tejbegríz szelet

2017. augusztus 04. - Simon Renáta

Interneten bukkantam rá erre a nagyszerű receptre. Gyors, és egyszerű hozzávalókból készül, amik mindig otthon vannak. Tejbegríz-rajongók mindenképp próbálják ki!

Hozzávalók:

A piskótához: 3 db tojás, 1 csipet só, 120 g kristálycukor, 50 ml tej, 50 ml étolaj, 125 g liszt,

                         1 nagy evőkanél holland kakaópor, 8 g sütőpor

A krémhez: 600 ml tej, 90 g búzadara (gríz), 50 g vaj, 100 g cukor, 

Kakaópor a szóráshoz

1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval.

2. A sárgákat egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, és jól              kikeverjük. A lisztet a kakaóval és sütőporral elvegyítjük, és beleszitáljuk. Alaposan összekeverjük, majd    óvatosan beleforgatjuk fakanállal a tojáshabot. 

3. A sütőt előmelegítjük 180 foka. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát, és              betesszük a sütőbe. 15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt a piskóta, levesszük            róla a sütőpapírt, majd fordítva visszatesszük a tepsibe.

4. A krémhez felforraljuk a tejet a cukorral, lejjebb vesszük a hőfokot, és hozzáöntjük folyamatosan                kevergetve a búzadarát. Magasabbra vesszük, és besűrítjük. Kihűtjük, beletesszük a vajat és habosra          keverjük. 

5. Egyenletesen rásimítjuk a krémet a piskótára, hűtőszekrénybe tesszük egy pár órára. Tálalás előtt               megszórjuk kakaóval.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr8312720640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása