Egyszerű omlós tészta pudingos töltelékkel és almával. Melegen porcukorral, kihűtve tejszínhabbal vagy fagylalttal kínáljuk.
Hozzávalók:
Az omlós tésztához: 350 g liszt, 200 g margarin, 100 g porcukor, 6 g sütőpor, 1 db tojás, 1 ek. tejföl
A töltelékhez: 5 dl tej, 100 g cukor (ízlés szerint), 40 g vaníliás pudingpor, 3-4 alma, 1 tk. fahéj
1. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral és a porcukorral, belemorzsoljuk a puha, apróra vágott margarint. Majd a a tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk. (Ha nagyon lágy, akkor lisztet adjunk még hozzá.)
2. A tészta 2/3-át piteformába nyújtjuk úgy, hogy a szélére is jusson. Hűtőbe tesszük a megmaradt tésztával.
3. 4 dl tejet felforralunk a cukor felével, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Félig kihűtjük. Közben az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük fahéjjal és cukorral, majd kevés vajon megpároljuk.
4. A maradék tésztát kinyújtjuk vagy piteformára vagy csak simán és mintákat szúrunk ki belőle (nagyon fel lehet dobi vele). A pudingot beleöntjük a piteformába, elegyengetjük, majd rásimítjuk az almát. A tészta másik felét rátesszük (ráreszelni is lehet). Meg lehet szórni sütés előtt fahéjas cukorral is, ha szeretnénk.
5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, a tetejét előtte meg lehet kenni egy tojással, hogy szép, fényes legyen a teteje.