Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Pudingos-almás pite

2017. augusztus 07. - Simon Renáta

Egyszerű omlós tészta pudingos töltelékkel és almával. Melegen porcukorral, kihűtve tejszínhabbal vagy fagylalttal kínáljuk.

Hozzávalók:

Az omlós tésztához: 350 g liszt, 200 g margarin, 100 g porcukor, 6 g sütőpor, 1 db tojás, 1 ek. tejföl

A töltelékhez:  5 dl tej, 100  g cukor (ízlés szerint), 40 g vaníliás pudingpor, 3-4 alma, 1 tk. fahéj

1. A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral és a porcukorral, belemorzsoljuk a puha, apróra vágott margarint. Majd a a tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk. (Ha nagyon lágy, akkor lisztet adjunk még hozzá.)

2. A tészta 2/3-át piteformába nyújtjuk úgy, hogy a szélére is jusson. Hűtőbe tesszük a megmaradt tésztával.

3. 4 dl tejet felforralunk a cukor felével, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral. Félig kihűtjük. Közben az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ízesítjük fahéjjal és cukorral, majd kevés vajon megpároljuk.

4.  A maradék tésztát kinyújtjuk vagy piteformára vagy csak simán és mintákat szúrunk ki belőle (nagyon fel lehet dobi vele). A pudingot beleöntjük a piteformába, elegyengetjük, majd rásimítjuk az almát. A tészta másik felét rátesszük (ráreszelni is lehet). Meg lehet szórni sütés előtt fahéjas cukorral is, ha szeretnénk.

5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, a tetejét előtte meg lehet kenni egy tojással, hogy szép, fényes legyen a teteje.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr9012725328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása