Mertsütiznijó

Mertsütiznijó

Tejfölös-cseresznyés süti

2017. június 13. - Simon Renáta

Itt a cseresznye szezon! Ennek örömére elhoztam egy cseresznyés kevert süti receptet. Nagyon hamar megvan és egyszerű is, emiatt kezdőknek is ajánlom.

Hozzávalók:

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

20 dkg porcukor

10 dkg vaj

2 dl tejföl

35 dkg liszt

1 csomag sütőpor

csipet só

kevés tej

30-50 dkg cseresznye (ízlés szerint)

  1. A tojásokat a kétfajta cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet is. Kevés tejjel lazítunk rajta. 
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd megszórjuk a kimagozott, megmosott cseresznyével. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

A cseresznyét megszórhatjuk egy kanál kristálycukorral és egy kevés fahéjjal, így még zamatosabb lesz a gyümölcs.

A bejegyzés trackback címe:

https://renicake.blog.hu/api/trackback/id/tr6612591045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása