Itt a cseresznye szezon! Ennek örömére elhoztam egy cseresznyés kevert süti receptet. Nagyon hamar megvan és egyszerű is, emiatt kezdőknek is ajánlom.
Hozzávalók:
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
kevés tej
30-50 dkg cseresznye (ízlés szerint)
- A tojásokat a kétfajta cukorral és a vajjal habosra keverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, végül a sütőporral és sóval elkevert lisztet is. Kevés tejjel lazítunk rajta.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, majd megszórjuk a kimagozott, megmosott cseresznyével. 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A cseresznyét megszórhatjuk egy kanál kristálycukorral és egy kevés fahéjjal, így még zamatosabb lesz a gyümölcs.